Initialer i Sølv

IMG_3624
 
Når skæftet er ved at være færdigt, pudset op til og med korn 320, kan du overføre et bogstav eller initialer til skæftet.
 PICT4336 
 Du kan ved hjælp en PC og et tekstbehandlingsprogram lave en skabelon med de bogstaver du ønsker på skæftet. Du kan printe det ud, og lime det på et stykke karton. 
Brug derefter en stålpasser, og mærk med spidsen af for hver 2 mm på bogstavets streg. 2 mm er godt til en 1 mm tråd. Du kan nu bore hullerne i skabelonen, eller stikke dem ud med en syl. Bruger du sylen, skal du slibe de flossede kanter af på bagsiden, ellers lukker hullerne igen.
Afmærk en lodret midterlinie på skabelonen, og det samme på skæftet.
Sæt malertape på skæftet, på begge sider, hvis du skal have initialer på begge sider.
 Med en tynd tusch kan du nu afmærke hullerne gennem skabelonen. Med en syl skal du nu prikke i afmærkningerne, så boret ikke skrider.
PICT4338
Med et 1 mm bor bores der et ca. 4 mm dybt hul i hver afmærkning. Husk at bore vinkelret ned på skæftet, ellers vil stiften fremstå oval, når du pudser den op.
 KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Her er kniven spændt op, klar til at blive boret.
PICT4345
Her er hullerne boret op, og malertapen fjernet.
 KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Dryp en dråbe sekund lim i hullet, og pres en 1 mm sølv/messingtråd ned i hullet. Klip tråden over, og slå forsigtig efter med en hammer.
 KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA Sådan ser det ud, mens limen hærder.
 Fil forsigtigt tråden ned med en fintandet fil, så den flugter med skæftet. Når skæftet pudses med sandpapir bagefter, bør området med bogstavet pudses med sandpapiret på en fil. Det forhindrer at tråden står som “toppe” til sidst.
 Kniven skal pudses op på normal vis, og oliebehandles til sidst.
 IMG_3621
 
 
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.