Renovering af en gammel kniv.

En god kollega spurgte, om jeg ikke kunne sætte et nyt skæfte på hans gamle spejderkniv, der havde haft et hårdt liv, herunder havde han selv sat et nyt skæfte på den.

Her er, hvad jeg fik stukket i hånden:IMG_0054

Den trængte jo til en kærlig hånd, og det første jeg gjorde, var at pudse klingen op, der var så dybe ridser, at den ikke blev fabriks-blank, men det er jo også en kniv med en historie.

IMG_0055

Så måtte der et nyt skæfte til, det blev bøffelhorn som frontholk, og palisander som skæfte. Det endte også med, at der skulle en ny skede til den, for at det hele passede sammen.

IMG_1543

IMG_1545

Det blev så resultatet. Håber at den nu kommer til at levet et mere roligt liv, og kommer på en masse jagter fremover. 🙂

 

Her er et andet eksempel på, at en gammel kniv kan få nyt liv.

En kollega fandt denne kniv, da han ryddede op i sit nye hus, og ville gerne have, at den kunne bruges som jagtkniv. Den havde også haft et lidt hårdt liv, herunder var der kommet dybe skrammer i bladet efter et forsøg på at slibe den.

Sådan så den ud, da jeg modtog den:

IMG_8058 IMG_8059

Skæftet og klingen blev slebet og poleret, skæftet fik en masse olie,  og der blev lavet en ny skede til den. Her er det færdige resultat:

IMG_8232

Og her samlet:

IMG_8227

Og så lige et billede af bagsiden:

IMG_8228

 

 

Torben