GÆSTEBOG

Her er min gæstebog, hvor du kan komme med en kommentar eller et forslag til min hjemmeside.

TORBEN

15 thoughts on “GÆSTEBOG

  1. Hej Torben,
    Inspireret af din flotte ovn, er jeg i gang med at bygge en magen til, men jeg kan ikke finde et fornuftigt sted at købe keramisk pakning ! kan du hjælpe med en genvej eller et firmanavn ?

  2. Hej Torben.
    Du skriver et sted at du laver knive på bestilling. Kunne du løfte sløret for hvad det ca skulle koste at sætte skæfte på en japansk køkkenklinge. Altså ud over materialeomkostninger. Jeg forestiller mig noget i retning at 2 træsorter evt med noget adskillelse.

    • Hej Jesper

      I øjeblikket er ordrebogen fuld, så jeg tager ikke nye bestillinger ind. Tidshorisont ukendt. Men ellers ville det koste dig 400 + materialer.

      Mvh
      Torben

  3. hej Torben
    har siddet og kigget din hjemmesiden igennem og den er rigtig fed, masser af god læsning til en nybegynder. Men har et problem som jeg ikke kan finde noget om på din side. har lavet en klinge ud af en klinge fra en gammel rundsav og efter jeg har slebet den op fra først korn 150 – 200 – 300 – 600 – 800 – 1000 – 3000 – 5000 og til sidst 8000 også en tur på en læder strop, bliver den stadig ikke rigtig skarp har lavet det samme på en købe klinge som blev barberblads skarp. hvad gør jeg forkert? er det for dårlig stål eller hvad kan det være?

    MvH Mads

    • Hej Mads
      En gammel rundsavsklinge er ikke altid godt knivstål, men jeg kan heller ikke, ud fra det du skriver, se om du har hærdet stålet?
      Hvis det er hærdbart stål, skal du have det op på 830-850 grader i mindst 5 minutter, køle det i (raps)olie, og anløbe det ved 200-225 grader, det er alt sammen ca grader og tider, da det er meget afhængigt af ståltypen.

      Torben

      • Hej Torben
        tak for dit hurtige svar. har ikke så meget forstand på forskellige ståltyper, men havde fået fortalt at de var gennem hærdet så jeg var fri for at skulle hærde den igen så længe jeg ikke varme stålet op med enden vinkelsliber eller slibesten. men må gå ud fra dit svar at det er en hærdning der skal til for at det bliver ordenligt?

        Mads Jensen

        • Den hårdhed, som en savklinge skal have, er nok ikke liges så høj, som en knivklinge, savklingen skal være lidt mere fleksibel, end en knivklinge, for ikke at brække over under brug. Jeg vil anbefale, at du afhærder inden du former klingen, og så hærder og anløber den, når klingen er 90 o/o færdig.

          Mvh
          Torben

  4. Hejsa! Jeg ville blot høre, om du mon kunne rette bladet op på en gammel fin fransk kokkekniv – det er så skævt, at jeg ikke kan slibe kniven ordentligt på en vandslibesten, og den vil i alle tilfælde aldrig komme til at skære rigtigt, hvis ikke den bliver rettet ud. Kan det mon lade sig gøre?

    Mvh
    Christian, der er lidt tosset med gammelt fransk køkkengrej.

    • Hej Christian
      Det bliver jeg nødt til at se et billede af, før jeg kan vurdere det. Kan jeg få dig til at maile et par billeder til mig, så tager vi den derfra.

      Mvh
      Torben

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.