PID styret anløbningsovn

PID 1

Jeg har fået lavet denne pid-styrede anløbningsovn til at anløbe mine klinger efter hærdning.

Det er en ganske alm. bordovn, som jeg “arvede”, da svigermor skulle i beskyttet bolig, og den har stået et stykke tid i værkstedet og ventet på at blive brugt.

Da jeg tjekkede temperaturen på ovnen, kunne jeg konstateret at den svingede mellem ca. 155 – 210 grader, hvis jeg forsøgte at få den til at være 200 grader. Det er ikke nøjagtigt nok til at jeg ville bruge den som sådan.

Jeg brugte derfor ca. 400 kr på en PID. SSR, thermocouple, kølerippe og ny kontakt.

PID 1a

Her er bordovnen, som den oprindeligt så ud, oven på den ligger det meste af den nye styring, der mangler lige kølerippen og thermocouplen, der var på vej fra Hong Kong.

PID 2

For at sikre køling af elektronikken, blev den øverste lamel i køleripperne på siden klippet af.

PID 3

I bunden blev ventilationshullerne også gjort større. Min Dremel-klon var et godt værktøj der.

PID 4

Termostaten skulle ikke bruges, så den blev skåret ud, og der blev plads til PID’en i stedet.

PID 6

Her er ovnen, da Kasper, min søn, kom forbi for at hjælpe med alt det der med ledningerne, det er han bedst til.

Til venstre foran ovnen er SSR’en monteret på kølerippen, så kommer selve PID’en, derefter den thermocouple, der fulgte med PID’en, og til højre for den ligger den thermocouple, jeg købte hjem fra Hongkong, den måler temperaturen længere inde i ovnen.

 

PID 7 a

Her er Kasper ved at trække de sidste ledninger.

PID 8

Her er alle ledninger monteret, og ovnen er klar til at blive samlet og afprøvet.

 

PID 9

Afprøvningen: det ser ikke helt dårligt ud 🙂

PID 10

Jeg har lavet denne holder af et gennemskåret firkantrør, der er plads til at 11 klinger kan anløbes samtidig.

PID 1

Jeg har sat en timer på ovnen også, så  jeg kan sætte klingerne i ovnen, og så får de automatisk 2 timer ved fx 200 grader, en time uden varme, og 2 timer mere ved 200 grader.

Nu kan jeg hærde og anløbe, uden at booke tid i køkkenet 😉

Torben

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.