Valnøddesnaps

Dette er lidt ude for emnet, men også et godt tidsfordriv for folk med lidt tålmodighed.
Valnøddesnaps
Midt i august plukker man 6-8 grønne valnødder
Så skal man bruge følgende:
1½ l sylteglas
gummi/latex hansker (og forklæde, mørkt!)
1 flaske Brøndum klar/vodka efter behag
et ældre skærebræt evt med bagepapir om.
1 skarp kniv
 Valnød 1
Herefter skal valnødderne deles i kvarte eller 1/8 efter behag.
Det kan være lidt af et svineri, så husk gammelt tøj og gummihansker, valnøddesaft farver meget!
Valnød 2
Her er valnødderne delt godt og grundigt, og der er hældt 1 flaske Brøndums Klar over, gem flasken, du får brug for den om ½ år!
Glasset det skal opbevares i, skal kunne lukkes lufttæt, men samtidig skal der være ilt i, det er med til at udvikle smagen. Har hørt, at der nogen, der ca. en gang om måneden åbner låget kortvarigt for at der kan komme nyt ilt til.
Nu skal glasset sættes mørkt, mindst indtil mellem jul og nytår.
Til den tid skal valnødderne sies fra, og væsken skal filtreres gennem et kaffefilter.
 Valnød 5
Så sort kommer det til at se ud efter 4 mdr. jeg har åbnet låget 3-4 gange i perioden, så der kunne komme nyt ilt til.
OBS: Brug en ny tragt, så det ikke kommer til at smage af kaffe også!
Jeg købte en tragt i Imerco, med tydelige riller indeni, det letter filtreringen, den kostede hele 20,- kr.
Det du får ud til sidst, er et koncentrat!
Jeg plejer at bruge 1½ dl koncentrat til en flaske Brøndum Klar (hælder 1½ dl fra først).
Du kan med fordel lade koncentratet stå et års tid. I den tid bundfælder der sig yderligere noget du kan filtrere fra, inden du tynder op.
Jeg plejer også at hælde ca. ½ teskefuld rørsukker i hver flaske.
Valnød 6
Koncentrat til venstre, en opblandet flaske til højre.
Så skal flasken bare ligge nogle år og bliver bedre og bedre 🙂
Nå ja, du kan jo bruge ventetiden til at designe dine etiketter her er et eksempel:
Valnød 3
Husk:
Drik med glæde,
Drik med måde,
Drik, men lad fornuften råde!
Torben

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.