DVD: Flat Grinding

med Harvey Dean

 IMG_4390
Dvd, 1 time 48 min, pris 35 US$
Harvey Dean viser, hvordan han, i frihånd, sliber en mindre Bowie-kniv ud med båndsliber.
Dvd’en starter med en præsentation af Harvey Dean, der har smedet og lavet knive i over 25 år.
Han gennemgår teorien bag hans valg af slibemetode. Han viser sin Burr King båndsliber med variabel hastighed. (Det bruger han meget, at variere hastigheden alt efter båndtype og slibeopgave)
Han bruger stort set kun planslibeladet til at slibe på, og da han har lært sig selv at slibe, bruger han kun højre hånd, han vender bare bladet, så han på den ene side sliber mod æggen, og på den anden fra æggen.
Han bruger bånd korn 36 til at grovslibe klingen med, og går derefter direkte til korn 12o, som han gør klingen klar til hærdning med.
En god detalje på dvd’en er, at under udslibningen bliver skærmen delt op i 2, så udslibningen ses fra 2 sider samtidig.
Hærdningen ses ikke på dvd’en, der går direkte videre til slut-slibningen op til korn 400. Derefter bliver resten håndslebet, men det ser vi ikke.
Han viser, hvordan han sliber en ”falsk-æg”.
Han viser også, hvordan han laver en konveks æg, som han mener, er den optimale æg til en kniv.
Dvd’en slutter med et afsnit om, hvordan man kan rette op på slibefejl, og måske!? Redde en klinge fra at ende i skrotkassen.
En ok dvd, der er lidt småting med fokus enkelte steder, men ellers fortæller og viser han meget, og taler et let-forståeligt amerikansk, så det er til at følge med i, hvad han foretager sig.
IMG_4391
Bagsiden skal vi også lige have med.
Torben

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.