Her er min gæstebog, hvor du kan komme med en kommentar eller et forslag til min hjemmeside.
TORBEN
21 thoughts on “GÆSTEBOG”
Hej Torben,
Inspireret af din flotte ovn, er jeg i gang med at bygge en magen til, men jeg kan ikke finde et fornuftigt sted at købe keramisk pakning ! kan du hjælpe med en genvej eller et firmanavn ?
Hej Steen, her er et link, som jeg har gemt i mappen hærdeovne: http://www.steffca.dk/page/ceramic-gaskets/
PS: jeg håber, at du har fulgt mit råd med at isolere ovenen bedre ved at sætte stenene på højkant, det giver hurtigere opvarming og bedre økonomi.
Mvh
Torben
Hej Torben , tak for linkene, har haft kontakt til dem, men det var lidt dyrt ! Det ene sted minimum køb for 500,- og det andet ikke under 25 m ! Så jeg prøvede Boldsen i Randers, de havde glastråd, det får jeg i morgen, det skulle også kunne tåle 1240 grader
Jeg har sat den i den højde, som klingerne er i, når de står i holderen, og så er thermocublen sat ind gennem bagsiden af ovnen, det bør kunne ses på billederne af ovnen.
Hej Torben.
Du skriver et sted at du laver knive på bestilling. Kunne du løfte sløret for hvad det ca skulle koste at sætte skæfte på en japansk køkkenklinge. Altså ud over materialeomkostninger. Jeg forestiller mig noget i retning at 2 træsorter evt med noget adskillelse.
hej Torben
har siddet og kigget din hjemmesiden igennem og den er rigtig fed, masser af god læsning til en nybegynder. Men har et problem som jeg ikke kan finde noget om på din side. har lavet en klinge ud af en klinge fra en gammel rundsav og efter jeg har slebet den op fra først korn 150 – 200 – 300 – 600 – 800 – 1000 – 3000 – 5000 og til sidst 8000 også en tur på en læder strop, bliver den stadig ikke rigtig skarp har lavet det samme på en købe klinge som blev barberblads skarp. hvad gør jeg forkert? er det for dårlig stål eller hvad kan det være?
Hej Mads
En gammel rundsavsklinge er ikke altid godt knivstål, men jeg kan heller ikke, ud fra det du skriver, se om du har hærdet stålet?
Hvis det er hærdbart stål, skal du have det op på 830-850 grader i mindst 5 minutter, køle det i (raps)olie, og anløbe det ved 200-225 grader, det er alt sammen ca grader og tider, da det er meget afhængigt af ståltypen.
Hej Torben
tak for dit hurtige svar. har ikke så meget forstand på forskellige ståltyper, men havde fået fortalt at de var gennem hærdet så jeg var fri for at skulle hærde den igen så længe jeg ikke varme stålet op med enden vinkelsliber eller slibesten. men må gå ud fra dit svar at det er en hærdning der skal til for at det bliver ordenligt?
Den hårdhed, som en savklinge skal have, er nok ikke liges så høj, som en knivklinge, savklingen skal være lidt mere fleksibel, end en knivklinge, for ikke at brække over under brug. Jeg vil anbefale, at du afhærder inden du former klingen, og så hærder og anløber den, når klingen er 90 o/o færdig.
Hejsa! Jeg ville blot høre, om du mon kunne rette bladet op på en gammel fin fransk kokkekniv – det er så skævt, at jeg ikke kan slibe kniven ordentligt på en vandslibesten, og den vil i alle tilfælde aldrig komme til at skære rigtigt, hvis ikke den bliver rettet ud. Kan det mon lade sig gøre?
Mvh
Christian, der er lidt tosset med gammelt fransk køkkengrej.
Hej Christian
Det bliver jeg nødt til at se et billede af, før jeg kan vurdere det. Kan jeg få dig til at maile et par billeder til mig, så tager vi den derfra.
Super inspirerende hjemmeside, og mange utrolig flotte knive.
Jeg er lige startet og er igang med min første kniv, en lille Jagt foldekniv. Jeg er blevet medlem I Fredericia knivlau og får godt hjælp der.
Jeg har med stor interesse set din beskrivelse på at lave en kniv, beskrivelsen er meget udførlig og meget fin – tak.
Jeg vil glæde mig til at følge dit arbejde og din hjemmeside
Hej Torben,
Inspireret af din flotte ovn, er jeg i gang med at bygge en magen til, men jeg kan ikke finde et fornuftigt sted at købe keramisk pakning ! kan du hjælpe med en genvej eller et firmanavn ?
Hej Steen, her er et link, som jeg har gemt i mappen hærdeovne: http://www.steffca.dk/page/ceramic-gaskets/
PS: jeg håber, at du har fulgt mit råd med at isolere ovenen bedre ved at sætte stenene på højkant, det giver hurtigere opvarming og bedre økonomi.
Mvh
Torben
Her er et andet link, kan ikke huske, hvilke af dem jeg købte hos. http://www.dmp.dk/produkt.asp?type=kera&nr=4&navn=Keramiske pakninger&inr=7&s=
Et andet link, kan ikke huske, om det var det ene eller det andet sted, jeg købte hos. http://www.dmp.dk/produkt.asp?type=kera&nr=4&navn=Keramiske pakninger&inr=7&s=
Hej Torben , tak for linkene, har haft kontakt til dem, men det var lidt dyrt ! Det ene sted minimum køb for 500,- og det andet ikke under 25 m ! Så jeg prøvede Boldsen i Randers, de havde glastråd, det får jeg i morgen, det skulle også kunne tåle 1240 grader
Hej Torben , hvor langt inde i ovnen har du sat termpkopleren ?
Jeg har sat den i den højde, som klingerne er i, når de står i holderen, og så er thermocublen sat ind gennem bagsiden af ovnen, det bør kunne ses på billederne af ovnen.
Hej Torben.
Du skriver et sted at du laver knive på bestilling. Kunne du løfte sløret for hvad det ca skulle koste at sætte skæfte på en japansk køkkenklinge. Altså ud over materialeomkostninger. Jeg forestiller mig noget i retning at 2 træsorter evt med noget adskillelse.
Hej Jesper
I øjeblikket er ordrebogen fuld, så jeg tager ikke nye bestillinger ind. Tidshorisont ukendt. Men ellers ville det koste dig 400 + materialer.
Mvh
Torben
hej Torben
har siddet og kigget din hjemmesiden igennem og den er rigtig fed, masser af god læsning til en nybegynder. Men har et problem som jeg ikke kan finde noget om på din side. har lavet en klinge ud af en klinge fra en gammel rundsav og efter jeg har slebet den op fra først korn 150 – 200 – 300 – 600 – 800 – 1000 – 3000 – 5000 og til sidst 8000 også en tur på en læder strop, bliver den stadig ikke rigtig skarp har lavet det samme på en købe klinge som blev barberblads skarp. hvad gør jeg forkert? er det for dårlig stål eller hvad kan det være?
MvH Mads
Hej Mads
En gammel rundsavsklinge er ikke altid godt knivstål, men jeg kan heller ikke, ud fra det du skriver, se om du har hærdet stålet?
Hvis det er hærdbart stål, skal du have det op på 830-850 grader i mindst 5 minutter, køle det i (raps)olie, og anløbe det ved 200-225 grader, det er alt sammen ca grader og tider, da det er meget afhængigt af ståltypen.
Torben
Hej Torben
tak for dit hurtige svar. har ikke så meget forstand på forskellige ståltyper, men havde fået fortalt at de var gennem hærdet så jeg var fri for at skulle hærde den igen så længe jeg ikke varme stålet op med enden vinkelsliber eller slibesten. men må gå ud fra dit svar at det er en hærdning der skal til for at det bliver ordenligt?
Mads Jensen
Den hårdhed, som en savklinge skal have, er nok ikke liges så høj, som en knivklinge, savklingen skal være lidt mere fleksibel, end en knivklinge, for ikke at brække over under brug. Jeg vil anbefale, at du afhærder inden du former klingen, og så hærder og anløber den, når klingen er 90 o/o færdig.
Mvh
Torben
Hejsa! Jeg ville blot høre, om du mon kunne rette bladet op på en gammel fin fransk kokkekniv – det er så skævt, at jeg ikke kan slibe kniven ordentligt på en vandslibesten, og den vil i alle tilfælde aldrig komme til at skære rigtigt, hvis ikke den bliver rettet ud. Kan det mon lade sig gøre?
Mvh
Christian, der er lidt tosset med gammelt fransk køkkengrej.
Hej Christian
Det bliver jeg nødt til at se et billede af, før jeg kan vurdere det. Kan jeg få dig til at maile et par billeder til mig, så tager vi den derfra.
Mvh
Torben
Hold da op nogen flotte knive, det var da helt vildt!
Tak 🙂
Mvh Torben
Hejsa
De flotte etiketter du har lavet til din valnødde snaps er det nogen jeg kan selv kan printe ud ?
Det er Brøndums etiket jeg har redigeret i Picasa 🙂
Super inspirerende hjemmeside, og mange utrolig flotte knive.
Jeg er lige startet og er igang med min første kniv, en lille Jagt foldekniv. Jeg er blevet medlem I Fredericia knivlau og får godt hjælp der.
Jeg har med stor interesse set din beskrivelse på at lave en kniv, beskrivelsen er meget udførlig og meget fin – tak.
Jeg vil glæde mig til at følge dit arbejde og din hjemmeside
Tak for de pæne ord 🙂