Lidt om mig.

Billedet er fra Kongskildemarkedet 2012
Jeg er en årgang ’62, godt gift, med en dejlig, og forstående kone og vi har 3 dejlige børn.
Jeg smeder, laver knive og finder på sjove?! projekter for at få afløb for mit behov for at skabe noget smukt(?), varigt og brugbart.
Jeg har lavet knive siden år 2000, hvor jeg begyndte med at lave snitteknive til mine 2 yngste børn. Det er nu blevet til 56 knive.  Jeg sliber klinger ud af fladstål.
Jeg laver i øjeblikket ikke knive på bestilling! Jeg har i et stykke tid kun haft tid til at lave bestillingsknive, og nu holder jeg lige en pause, så der igen er tid til at lave projekter i værkstedet. Jeg har masser af træ, der endnu ikke er skåret ud, og der ligger stål på lager, der skal laves til klinger osv, og ideer til knive der skal laves.
Mit værksted(udhus) er ikke ret stort, og ud over mit lager af træ og andre materialer til knive, skal der også være plads til haveredskaber m.v. Alligevel lykkes det mig at få ryddet bordet en gang imellem, så der kan laves kniv(e). Der er billeder i fotoalbummet fra mit værksted en dag jeg havde ryddet op.
Mine børn er nu så store, så jeg har kunnet overtage deres ubrugte legehus (ca. 2 x 2 meter). Det er nu blevet bygget om til smedje. Du kan se hvordan på  projekt smedje. Det har været et langvarigt projekt, da jeg altid har flere projekter i gang samtidig. Familie, hus og job skal jo også passes.
Jeg har være med til at starte Vestsjællands Knivmagerlaug op, og nåede at være formand i 10 år, inden jeg følte, at det var på tide at der kommer nye kræfter til.
Vi mødes 1 gang om måneden (2. onsdag i måneden, dog ikke i sommerferien) på Pedersborg Skole i Sorø, besøg evt. vores hjemmeside på www.knivlaug.dk  
Vi er p.t. 18, og det er dejligt at mødes med ligesindede, og få udvekslet ideer, erfaringer og byttet materialer.
Torben P. Behrens

Jeg fik den store ære, at der blev lavet en artikel om mig i Dansk Knivforenings blad, Knivbladet, og jeg har fået lov at bringe artiklen her:

IMG_0001

IMG

IMG_0002

IMG_0003

IMG_0004

IMG_0005

IMG_0006

IMG_0007

14 thoughts on “Lidt om mig.

  1. Hej Torben. Jeg har nogle knivklinger som jeg smedede for mange år siden. Jeg et i tvivl om hvorvidt de er anløbet. Kan man besøge dig og vil du kigge på dem for mig?

  2. Vi har et par knive med et særligt skær, fint takket og meget skarp, og god til især tomater, vindruer mm
    Sensei – High Carbon stainless steel
    Det er desværre en kniv der ikke kan skaffes mere, ikke laves mere, men skaftet er gået i stykker.
    Er der nogen der ved hvordan og hvor man kan få lavet nye skafter?
    På forhånd tak
    Tove Toft

    • Hej Tove
      Jeg tager desværre ikke nye opgaver ind i øjeblikket, men måske Jonas Ibsen (du kan finde ham på facebook) kan hjælpe, han laver køkkenknive.

      MVH Torben

  3. Hej Torben, jeg har læst din artikel om punsling i læder. Du skriver at det næsten kan laves lydløst ved brug af marmorplader og håndklæde. Har du prøvet med en gummihammer for yderligere at tage noget af støjen? Jeg vil nemlig gerne kunne præge i læder (f.eks. ude på en café), men det skal selvfølgelig ikke genere andre. har du en video af at du præger i læder så man kan høre hvor meget lyd det laver?
    Jeg håber at høre fra dig,

    Med venlig hilsen
    Nathalie

    • Hej Nathalie
      Punsling bliver aldrig lydløst, og jeg vil ikke anbefale, at du gør det på en cafe. Punsling kræver et meget fast/tungt underlag, herunder bord, hvis der er noget, der kan “fjedre”, vil punslen hoppe og lave et ekstra mønster, hvilket ikke er ønskeligt. Grunden til, at man bruger en råhudshammer er, at slaget “dør”, og der ikke kommer skyggemønstre, derfor kan jeg ikke anbefale en gummihammer. Håber at det er svar nok.

      Mvh Torben

      • Hej Torben,
        tak for svaret. Det må jeg så droppe. Så må jeg lede efter et andet alternativ til at præge i læder.
        Mvh Nathalie

        • Et lydløst alternativ er pauting, Knut Dahl har lavet en bog om det, der stærkt kan anbefales. God arbejdslyst 🙂

          Torben

  4. Hej Torben,

    Jeg har fået en gammel foldekniv af min kære far. Kniven har været min farfars, der altid havde den i lommen, da han altid skar sine æbler ud med den.

    Kniven er lettere medtaget af flere år uden omsorg, foldemekanismen er noget knaset og den er svær at folde ud.

    Jeg kunne godt tænke mig, at overraske min far ved at have restaureret kniven, men jeg ved ikke om det overhovedet er muligt at skille kniven af og gøre noget ved foldemekanismen? Yderligere om det er muligt at pille træet af skæftet og slibe/oliere det (trædelene på skæftet sidder fast med to stifter, der er banket igennem og slebet til)?

    Har du nogle fifs til, hvor jeg kunne finde videoer eller beskrivelser af resteaurationer af gamle foldeknive?

    Håber du kan være behjælpeligt med lidt info 🙂

    • Hej Tobias
      Foldeknive er ikke noget jeg gør ret meget i, så mine erfaringer er ikke så mange. Kniven er formentlig nittet sammen, og hvis du skal skille den ad, skal den jo nittes igen bagefter…
      Knaseriet kan måske fjernes ved at give den godt med olie og motion, ad flere omgange, så det der knaser bliver arbejdet ud. Skæftetræet kan få nyt liv med en omgang lindolie/vindruekerneolie/tungolie.
      Hvis du vil have flere indput til projektet, så prøv Knivmageri på facebook, der er nok nogle foldeknivs eksperter, der kan hjælpe.
      God fornøjelse med projektet. 🙂

      Torben

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.