Klingeholder

IMG_7426-001

Her er min nye klingeholder.

Til den sidste slibning/polering af klingerne har jeg hidtil brugt nedenstående opstilling. Det er et stykke vinkeljern i 20 mm, spidset i den ene ende, og belagt med tyndt skind. Klingen bliver fastholdt med en svejsetang. Den virker egentlig fint, men det er lidt besværligt, når man skal skifte side, idet vinkeljernet skal løsnes og drejes.

IMG_7422

På Facebook så jeg en amerikaner, der havde monteret en “toggle-clamp” på et bræt, og brugte den til at holde klingen under den sidste opslibning af klingerne.

Via Ebay fandt jeg disse “Toggle-clamps”:

4pcs New Hand Tool Toggle Clamp 201B Horizontal Clamp 201 B Quick Release Tool eBay - Internet Explorer 08-11-2014 203715

De trykker med 90 kg, så de skulle nok kunne holde en klinge. 4 stk. sendt fra Hongkong incl. fragt = 80,- kr.

En tur forbi det lokale smedværksted kostede 75,- kr, så havde jeg 1 meter T-jern i 40 X 40 mm med hjem.

IMG_7418

Da jeg laver klinger i forskellige størrelser, har jeg lavet 3 forskellige størrelser klingeholdere. På billedet er de skåret groft ud, mangler lidt filen og en tur med sandpapir.

IMG_7421

Hvad lidt smergellærred, kold-galvanisering og en gang spraymaling dog ikke kan gøre:-). Nu ligger de i mit tørre-opbevaringsskab natten over, så malingen kan hærde op.

IMG_7427-001

Her er der med dobbeltklæbende tape sat tyndt læder (skind) på oversiden (for at undgå ridser), og Toggle-klamperne monteret.

IMG_7426-001

Så er de klar til brug 🙂

Jeg måtte i gang igen, da jeg havde lavet en klinge, der var for lang til mine klingeholdere, så nu ser beholdningen af holdere sådan ud:

IMG_6613

Torben

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.